Terapia Bowen

Terapia Bowen poate fi aplicată atât ca terapie alternativă, cât și ca terapie complementară. Pacienții pot descrie o problemă sau o afecțiune cu care se confruntă, fie pot prezenta diagnosticul medical primit, alături de tratamentul medicamentos pe care îl urmează.
Terapia Bowen poate fi efectuată în completarea diagnosticului și tratamentului recomandat de medicul specialist. Terapeuții noștri nu vor interveni sau modifica niciuna dintre acestea.
Thomas Ambrose Bowen - inventatorul terapiei Bowen

Thomas Ambrose Bowen - inventatorul terapiei Bowen

Înainte să descoperi ce beneficii aduce terapia Bowen te invităm să afli cine este omul care a inventat această tehnică.

Thomas Ambrose Bowen (1916-1982) a început să  dezvolte tehnica Bowen în anii 1950, în Geelong, Australia. Dorind să descopere modalități de a alina suferințele umane, a observat că anumite mișcări aplicate asupra corpului aveau efecte specifice. Tom Bowen și-a dezvoltat tehnica fără să fi urmat cursuri oficiale într-o anumită procedură sau un anumit domeniu. De fapt, el afirma adesea că activitatea...
Thomas Ambrose Bowen - inventatorul terapiei Bowen

Ce este, când și cum se aplică terapia Bowen

Citește despre terapia Bowen, când este recomandat să solicităm acest gen de terapie și care este modul în care terapeuții noștri aplică tehnica Bowen în cadrul Centrului Praevaleo.

Tehnica Bowen (cunoscută și ca Bowtech - Tehnica originală Bowen și Bowenwork) este un sistem dinamic terapeutic, cu aplicare la nivelul mușchilor și țesutului conjunctiv.. Numită uneori tehnica homeopată manuală, aceasta constă din aplicarea unor stimuli delicați la nivelul corpului (cunoscuți sub denumirea de mișcări), ajutând organismul să...
Thomas Ambrose Bowen - inventatorul terapiei Bowen

Detalii despre modul în care acționează terapia Bowen

Modul în care acționează terapia Bowen asupra sistemului nervos vegetativ nu este un secret.
Există o serie de teorii referitoare la mecanismele fiziologice prin care Tehnica Bowen obține rezultatele ce i-au adus faima. Pe lângă reechilibrarea SNV, descrisă anterior, mișcările și procedurile Bowtech pot „reprograma” organismul pentru a se auto-vindeca activând, prin intermediul sistemului nervos și endocrin, următoarele mecanisme, printre altele...
Thomas Ambrose Bowen - inventatorul terapiei Bowen

Tipurile de afecțiuni tratate cu ajutorul terapiei Bowen

Efectele de calmare și recuperare ale terapiei Bowen au o gamă largă de aplicații. Prin experiență practică, terapeuții BOWEN au îmbogățit constant gama afecțiunilor tratate cu succes. În prezent, putem menționa următoarele afecțiuni în cazul cărora s-au înregistrat ameliorări semnificative cu aplicarea Tehnicii BOWEN.
Ai întrebări pe care dorești să le adresezi terapeuților Centrului Praevaleo referitoare la modul în care te poate ajuta terapia Bowen în tratarea afecțiunilor tale? Vrei să ști dacă și tu poți fi ajutat de către terapie?
Apelează numărul de telefon și terapeuții noștri îți vor răspunde cu plăcere la întrebări :